latinica  ћирилица
04/03/2018 |  14:36 ⇒ 21:08 | Аутор: РТРС

У понедјељак суво и облачно, послијеподне киша и снијег

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра ујутро биће претежно облачно и суво вријеме, док се током дана очекује киша, сусњежица и снијег.

Током пријеподнева на југу и југозападу се очекује киша, на западу ледена киша и сусњежица, у вишим предјелима снијег, док ће у централним крајевима, на истоку и сјевероистоку бити суво, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Послијеподне, увече и током ноћи на западу се очекују снијег и сусњежица, а у осталим предјелима киша.

Јутарња температура ваздуха биће од минус два на западу до три на истоку, на југу до шест, у планинама на западу минус четири степена Целзијусових.

Највиша дневна температура ваздуха биће од два до осам, на југоистоку и југу до 11, у планинама на западу нула степени Целзијусових.

У Републици Српској и Федерацији БиХ, након снијега, сусњежице и кише у првом дијелу дана, преовладава углавном суво вријеме.

Температура ваздуха у 13.00 часова: Бјелашница минус три, Мраковица нула, Крупа на Уни, Мљечаница и Кнежево један, Бањалука, Србац, Бијељина, Котор Варош и Мајевац два, Мркоњић Град, Хан Пијесак, Сребреница, Калиновик, Соколац, Зворник и Крупа на Врбасу три, Приједор, Шипово, Источно Сарајево, Сарајево, Тузла и Клековача четири, Рибник и Нови Град пет, Гацко, Бугојно и Невесиње шест, Рудо и Вишеград осам, Фоча девет, Билећа 11, Требиње и Мостар 12 степени Целзијусових.

У уторак, 6. марта, биће облачно и мало топлије са кишом која ће бити чешћа на југу, на вишим планинама је могућ слаб снијег, док ће на сјеверу бити више сувог времена.

Највиша дневна температура ваздуха биће од два на планинама, а у већини предјела од шест до 11, на сјевероистоку и југу локално до 13 степени Целзијусових.

У сриједу, 7. марта, биће претежно облачно и још мало топлије са кишом која ће бити чешћа на југу, гдје су могући и пљускови, док ће на крајњем сјевероистоку бити суво вријеме.

Највиша дневна температура ваздуха биће од шест до 13, у вишим планинама на западу од три степена Целзијусова.

У четвртак, 8. марта, јутро ће бити претежно облачно, прохладно, са слабим мразем у планинама и мјестимично слабом кишом.

Током пријеподнева очекује се престанак падавина. Највиша дневна температура ваздуха биће од пет до 10, у вишим планинама на западу од три степена Целзијусова.

Извор: СРНА