latinica  ћирилица
04/03/2018 |  21:22 ⇒ 21:29 | Аутор: РТРС

Михајло Мемедовић нови рекордер Српске у петобоју у дворани

Члан соколачког Атлетског клуба "Гласинац" Михајло Мемедовић поставио је нови рекорд БиХ у петобоју у дворани у категорији дјечаци/старији пионири, освојивши укупно 3.885 бодова на првенству Србије у петобоју.
Соколац, Михајло Мемедовић - Фото: СРНА
Соколац, Михајло МемедовићФото: СРНА

Ово првенство које је одржано у Београду, уједно је и дворанско првенство у петобоју БиХ, због недостатка адекватне дворане за оваква такмичења.

Према ријечима тренера атлетичара "Гласинца" Неђа Ђуровића, Мемедовић је вечерас у скоку у вис поставио нови рекорд Републике Српске у дворани за пионире, прескочивши 161 центиметар.

Он је потврдио да је Мемедовић био најбољи од 27 такмичара у петобоју, те да је на 60 метара остварио резултат 7,77 секунди, у бацању кугле 10,49 метара, у скоку у даљ 5,45 метара, док је на 800 метара имао резултат два минута 41 секунду и 17 стотинки.

Ђуровић је за Срну рекао да је веома задовољан резултатима атлетичара "Гласинца" - првим мјестом и рекордом БиХ Младене Петрушић, другим мјестом Саре Лучић и првим мјестом и рекордом младог атлетичара Мемедовића.

"Поносан сам на ову младост. Они су понос не само општине Соколац, него и Републике Српске. Још једном је поврђено да су наше припреме и њихови тренинзи дали добре резултате у низу", рекао је Ђуровић.

Други у категорији дјечака из БиХ био је Лука Ивичић из бањалучког Атлетског клуба "Борац" са укупно освојених 3.788 бодова.

Извор: Срна