latinica  ћирилица
05/03/2018 |  08:59 ⇒ 17:52 | Аутор: РТРС

АБА: Игокеа-Црвена звезда (РТРС Плус, 18.00/ВИДЕО)

Кошаркаши Игокее дочекују вечерас Црвену звезду у оквиру 21. кола регионалне АБА лиге.
АБА лига: Игокеа - Црвена звезда (Илустрација: РТРС) -
АБА лига: Игокеа - Црвена звезда (Илустрација: РТРС)

Стратег Александровчана Драган Бајић истакао је да никад није био у тежој ситуацији кад је ријеч о комплетирању "ростера" с обзиром на велики број повријеђених и болесних играча.

"Једина добра ствар је што долази Звезда и што ће бити празник кошарке, вјерујем да ће дворана бити попуњена. Од када сам постао тренер нисам био у тежој ситуацији. Од завршнице Купа БиХ само су Марко Љубичић, Никола Гајић, Никола Јевтовић и Стефан Глоговац одрадили све тренинге, сви остали су имали мање или више проблема. Данило Шибалић изгубљен је због повреде задње ложе од три до шест седмица. Из тих разлога било би неозбиљно да коментаришем наше шансе против Звезде. Још не знам на кога ћу моћи да рачунам и у коликим процентима, јер су неки лежали по седам дана у кревету", рекао је Бајић у најави утакмице.

Кошаркаш Игокее Никола Гајић сматра да је шанса његове екипе у немању никаквог императива побједе.

"Већи је притисак на њима јер се боре за прво мјесто, а ми немамо неки императив. Они су сигурно квалитетнији тим, али ћемо ми дати све од себе, јер као играчи увијек желимо да се докажемо против јачих ривала", изјавио је бек Александровчана.

"Црвено-бијели" у овај меч улазе на крилима побједе над Уникахом у Евролиги, али и комплетни јер се од повреде опоравио Немања Дангубић.

"Наши циљеви се знају, тако да су предстојеће двије утакмице у регионалној лиги од највеће важности, јер смо доста тога подредили да останемо на првом мјесту. Ова утакмица нам долази у добром тренутку након важне побједе над Уникахом, коју смо добили агресивном одбраном и након које нам је свакако нарасло и самопоуздање. Овом приликом позивам и наше навијаче, којих има пуно у Републици Српској, да дођу и да нам пруже подршку која ће нам значити много", рекао је Душан Алимпијевић, тренер Црвене звезде.

Игокеа је у омјеру са Звездом славила пет пута уз осам пораза, два пута су тријумфовали у Лакташима, уписавши притом четири неуспјеха.

Београђани су лидери на табели са скором од 17 побједа и три пораза, док је Игокеа на десетој позицији са омјером од седам тријумфа и 13 неуспјеха.

Ипак тим Игокее је ове сезоне испунио циљ и изборио опстанак у регионалном такмичењу.

У овом колу су одиграна већ два сусрета у којима су гости остварили побједе. Цедевита је у борби за што бољи пласман пред плеј-оф с 85:64 савладала МЗТ, док је Олимпија у неизвјесној утакмици с 86:81 била боља од ФМП-а.

Резултати: МЗТ - Цедевита 64:85, ФМП - Олимпија 81:86. Јуче: Партизан - Будућност, Цибона - Морнар. Данас: Игокеа - Црвена звезда (18 часова), Задар - Мега Бемакс (21).

Престон се враћа у САД

Након кратког времена у Игокеи Американац Били Престон се враћа у САД због повреде рамена.

"У посљедње двије седмице осјећа нелагодности у лијевом рамену и вратиће се назад у Америку да се консултује с љекаром и физиотерапеутом. Нама је преостао још кратки дио сезоне и не желимо да га доведемо у било какву опасност и подржавамо да што прије добије најбољи третман". рекао је генерални менаџер Игокее Игор Додик.

Извор: РТРС/Агенције