latinica  ћирилица
05/03/2018 |  09:26 | Аутор: РТРС

Кнежевић: Градске власти нусу у стању да обављају основне задатке

Потпредсједник Градског одбора СНСД-а Бијељина Драган Кнежевић оцијенио је да су посљедње сњежне падавине показале да градске валсти у Бијељини нису у стању да обаве редовне задатке чишћења улица, те да је зимско одржавање путева катастрофално.
Снијег на подручју Бијељине - Фото: СРНА
Снијег на подручју БијељинеФото: СРНА

"Као становника Бијељине срамота ме је када видим како надлежни из Градске управе воде рачуна о улицама у другом највећем граду у Републици Српској. Поред тога што су нам улице попуцале, пуне рупа и кратера, посљедње сњежне падавине показале су да Град није у стању да обави ни редовне и једноставне задатке нормалног чишћења и одржавања улица", навео је Кнежевић.

Он је у саопштењу истакао да су посљедица оваквог стања и неодговорног понашања препуни домови здравља и болнице људима са ломовима, ишчашењима и другим озбиљним повредама.

Кнежевић, који је и одборник СНСД-а у Скупштини града, истакао је да је, заједно са колегама из одборничког клуба СНСД, у више наврата указивао на лошу припрему и реализацију основних задатака градске управе, али да је владајућа већина на челу са СДС-ом остајала глува на апеле и одборничке иницијативе.

"Без обзира којој странци припадали, основне ствари као што су градски превоз, снабдијевање водом, расвјета, локални путеви и улице морају бити заједнички приоритет", рекао је Кнежевић оцјењујући да "градски властодршци нису таквог става, да је све исполитизовано и вођено ситним страначким и личним интересима и да се због тога дешавају овакви пропусти".

Он је додао да је посљедња "кап која је прелила чашу" изјава начелника Одјељења за стамбено-комуналне послове Томице Стојановића који је рекао да надлежни у Градској управи Бијељине задовољни радом зимских служби.

Извор: СРНА