latinica  ћирилица
05/03/2018 |  11:43 ⇒ 11:45 | Аутор: РТРС

Београд: Уручени кључеви 235 станова за избјеглице из БиХ и Хрватске

У београдском насељу Овча данас су за избјеглице из БиХ и Хрватске уручени кључеви 235 станова, чија је изградња коштала 9,8 милиона евра обезбијеђених из донаторског фонда Регионалног стамбеног програма, преко Банке за развој Савјета Европе и дијелом из буџета Града Београда.
Стамбено рјешавање (Фото:blikk.hu) -
Стамбено рјешавање (Фото:blikk.hu)

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић рекао је на церемонији уручења кључева да је поносан што је Србија успјела да заврши овај велики пројекат који ће обезбиједити дом великом броју људи и почетак новог и растерећенијег дијела живота.

Он је нагласио да је искуство показало да пружање помоћи жртвама рата и прогона, дугорочно посматрано, подстиче просперитет нових нараштаја и стабилност у свим сферама друштва.

"Србија је свесна чињенице да су за решавање овако тешких питања потребни и време и искрена посвећеност, да је неопходна сарадња држава порекла и прихвата, као и спремност да се за сва отворена питања пронађу правична и одржива решења", поручио је он.

Дачић је нагласио да је Србија, полазећи од потреба избјеглица, прије свега, неопходности остварења и заштите њихових права, истрајавала на напорима у проналажењу одрживих рјешења, свјесна да је практична помоћ уједно и најефикаснија, саопштено је из Министарства спољних послова Србије.

Извор: СРНА