latinica  ћирилица
05/03/2018 |  12:04 | Аутор: РТРС

Малешевић: Помоћи младима да покрену властити посао

Министар просвјете и културе Републике Српске Дане Малешевић похвалио је активности Удружења младих економиста Српске, поручивши да ће ресорно министарство пружити потребну подршку младима да покрену властити посао.
Дане Малешевић са представницима Удружења младих економиста Српске - Фото: СРНА
Дане Малешевић са представницима Удружења младих економиста СрпскеФото: СРНА

Малешевић је са представницима поменутог удружења, које помаже младима да покрену властити бизнис, у Бањалуци разговарао о могућности сарадње у успостављању предузетничких инкубатора на Универзитету у Бањалуци.

Он је нагласио да постоји велика потреба за обезбјеђивањем праксе студентима, те похвалио добре примјере на том плану на Економском факултету у Бањалуци.

Представници Удружења младих економиста Српске упознали су Малешевића о активностима у прошлој и плановима у овој години, посебно се осврнувши на конференцију коју намјеравају да организују у мају с циљем обучавања младих људи за покретање властитог посла, саопштено је из Министарства просвјете и културе.

На састанку су апострофиране велике могућности за покретање посла у области пољопривреде.

Састанку су присуствовали предсједник Удружења младих економиста Српске Горан Вучић, потпредсједници Борислав Мандић, Душан Комљеновић и Срђан Удовичић, као и шеф пројектног тима Стефан Вашко.

Извор: СРНА