latinica  ћирилица
05/03/2018 |  12:23 ⇒ 12:24 | Аутор: РТРС

Дољевац и Прокупље и даље ванредни, боље него јуче

Ситуација у општинама Дољевац и Прокупље, гдје је проглашена ванредна ситуација, данас је нешто боља али ванредно стање остаје на снази.

На подручју Дољевца девет мјештана села Шарлинац евакуисано је због поплава, а око 2.700 домаћинстава у општини Гаџин Хан и даље је без струје због квара на далеководу који може бити поправљен тек кад опадне водостај Кутинске ријеке.

На подручју Дољевца и даље је на снази ванредна ситуација, а велики проблем направиле су бујичне ријеке и потоци, попут Југбогдановачке ријеке - речено је из Штаба за ванредне ситуације Нишавског округа.

Критично је и у Пуковцу, такође у општини Дољевац, гдје је због запушених канала угрожено стотинак кућа, поплављена су дворишта, подруми и куће.

Ниво ријека на подручју Нишавског округа углавном опада, али је проблематична још Јужна Морава која и даље расте. Ниво Јужне Мораве порастао је током ноћи за седам центиметара, а за толико је опао ниво Нишаве и Кутинске ријеке. Сврљишки Тимок се полако враћа у своје корито.

На подручју града Ниша проблеме стварају подземне воде које су се појавиле у Новом Селу. Погони компаније Шин Вон дијелом су поплављени и тренутно се ради на испумпавању воде.

Електро екипе отклањају квар након пада електро стуба и 33 села у околини Гаџиног Хана требало би да добију струју, наводе надлежни.

Извор: Агенције