latinica  ћирилица
05/03/2018 |  13:00 ⇒ 13:04 | Аутор: РТРС

Промоција привредних, културних и туристичких потенцијала Српске

Шеф Представништва Републике Српске у Аустрији Младен Филиповић рекао је да више од 80 привредних предузећа из Српске извози производе у Аустрију и да ће Представништво и у овој години наставити са промоцијом привредних, туристичких и културних потенцијала Српске.
Младен Филиповић - Фото: РТРС
Младен ФилиповићФото: РТРС

"Представништво Републике Српске у Аустрији активно подржава привреднике из Републике Српске који извозе производе у Аустрију, али и оне чији је то циљ. То ћемо радити и у овој години, а раније смо покренули пројекте са Привредном комором Аустрије", навео је Филиповић.

Он је истакао да ће привредне делегације из Републике Српске и ове године долазити у Аустрију, с циљем успостављања сарадње.

"Ускоро би делегација из Српске требало да посјети Горњу Аустрију, а фокус ће бити на металној индустрији. Очекујем да ће бити успостављени контакти са релевантним фирмама и Привредном комором Горње Аустрије", нагласио је Филиповић.

Он је додао да су производи које у Аустрију извозе привредна предузећа из Републике Српске веома квалитетни.

"Уз привредну сарадњу, важна је и сарадња Српске са дијаспором. Ова сарадња ће, након Форума дијаспоре који је одржан у Бањалуци, бити унапријеђена", рекао је Филиповић.

Он каже да је значајан и пројекат сарадње највеће болнице из Беча са Универзитетским клиничким центром Републике Српске.

Извор: СРНА