latinica  ћирилица
05/03/2018 |  14:18 ⇒ 16:30 | Аутор: РТРС

Спремност за отварање представништва Форума словенских култура у Бањалуци

Предсједник Републике Српске Милорад Додик и директор Форума словенских култура Андреја Рихтер изразили су спремност да се институције културе из Српске, које већ дају допринос раду овог форума, интензивније укључе у његов рад, као и да Форум отвори представништво и у Бањалуци.
Додик разговарао у Бањалуци са делегацијом Форума словенских култура -
Додик разговарао у Бањалуци са делегацијом Форума словенских култура

Током данашњег разговора у Бањалуци истакнуто је да су Музеј савремене умјетности и Народна универзитетска библиотека већ успоставили сарадњу са овим форумом и учествују у неколико пројеката које организује Форум словенских култура.

Додик и Рихтерова сагласили су се да је култура изузетно важно средство бољег разумијевања међу народима и државама, те истакли значај заједничког наступа словенских држава на том пољу, саопштено је из кабинета предсједника Српске.

Предсједник Републике Српске обећао је помоћ институција Српске у реализовању активности које спроводи Форум словенских култура.

Форум словенских култура међународна је фондација која окупља 13 држава с циљем очувања културних вриједности и традиције словенских народа.

Извор: СРНА