latinica  ћирилица
05/03/2018 |  15:10 ⇒ 15:30 | Аутор: РТРС

Почео са радом нови интернет портал теологија.нет

Интернет портал теологија.нет почео је данас са радом, а циљ овог теолошког интернет магазина је промовисање културе критичког теолошког мишљења у дигиталном добу, наводи се на сајту Епархије захумско-херцеговачке и приморске. Портал има три основне рубрике: аутографи, дијалози, преводи и преписи.
Теологија нет лого - Фото: Screenshot
Теологија нет логоФото: Screenshot

На новопокренутом интернет порталу појашњавају да је разлика између прве и треће рубрике у томе што прву чине ауторски текстови, коментари и есеји њихових сарадника, који су писани за портал, док посљедњу рубрику чине преводи или већ објављени текстови који нису били доступни јавности, посебно не на интернету, а значајни су и занимљиви.

"С обзиром на то да портал настоји да негује критички став, наши аутори и уредници имају пуну слободу када је реч о избору тема и начину на који се те теме обрађују. Портал нема било какве идеолошке или друге преференце. Чврсто верујемо у дијалог унутар теологије као и теологије са другим хуманистичким, друштвеним, природним наукама, као и у потребу прожимања теологије и уметности, и управо то уверење суштински одређује нашу уређивачку политику", истичу на порталу теологија.нет.

Извор: СРНА