latinica  ћирилица
06/03/2018 |  08:27 ⇒ 27/03/2018 | 13:14 | Аутор: РТРС

Клизави коловози и магла!

У Републици Српској јутрос вози се по мокрим и клизавим коловозима, уз мјестимично смањену видљивост због магле на путевима који пролазе уз ријеке, кроз котлине и преко превоја, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Магла је јутрос изражена на подручју Кнежева и Мркоњић Града, гдје је видљивост смањена на 20 до 50 метара.

На подручју Мркоњић Града и ширем подручју Бањалуке падала је ледена киша због чега су коловози опасно клизави.

На свим дионицама у усјецима и поред камених косина чести су одрони земље и камења на коловоз, а посебан опрез неопходан је на путним правцима Карановац-Кнежево-Угар, Карановац-Црна Ријека-Мркоњић Град, Сарајево-Фоча, Фоча-Шћепан Поље, Вишеград-Устипрача-Рогатица и Вишеград-Бродар-Рудо.

На релацији Сарајево /Бријешће/-МЕЛ Луке /Власеница/-Зворник /Каменица/ данас ће се од 8.00 часова кретати вангабаритни терет.

На дионици магистралног пута Бањалука-Прњавор, у мјесту Хрваћани, на укрштању магистралног пута са ауто-путем у зони вијадукта Црквиште, због изградње ауто-пута, обустављен је саобраћај и преусмјерен на привремену заобилазницу у непосредној близини.

У Федерацији БиХ се због кише која леди у додиру са тлом отежано саобраћа на путним правцима Бихаћ-Кључ, Босански Петровац-Дрвар и Дрвар-Босанско Грахово.

Магла смањује видљивост на путним правцима Тузла-Бијељина, Олово-Тузла-Сребреник, Бихаћ-Босанска Отока, Коњиц-Мостар, Ливно-Шујица и Ливно-Гламоч-Мркоњић Град.

Коловоз је претежно мокар, а због отапања снијега повећана је опасност од одрона, па је потребан појачан опрез, посебно на путним правцима Бихаћ-Босанска Крупа, Коњиц-Мостар, Јајце-Бањалука и Бугојно-Нови Травник.

Због неповољних временских услова на снази је забрана саобраћаја за возила преко 3,5 тоне на регионалном путу Михаљи-Блидиње.

На дионици ауто-пута А-1, Сарајево запад-Лепеница, због активног клизишта на локалитету Бан Брдо, саобраћај је преусмјерен из возне у претицајну траку у тунелу Игман, као и на мјесту радова.

На граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута.

 

 

Извор: СРНА