latinica  ћирилица
06/03/2018 |  11:06 ⇒ 19:36 | Аутор: РТРС

Цвијановић: Важно да се Влада бави сваком темом, али и води рачуна о изворима (ВИДЕО)

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да је важно да се Влада бави сваком темом, али да се мора водити рачуна на који начин се долази до одређених тема и ко су њихови извори.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

- Не бјежимо ни од једне теме, али мора се испоштовати процедура и мора постојати подлога да би нешто било разматрано - рекла је Цвијановићева, на питање новинара да ли ће Влада Српске разматрати наводе појединих медија о могућим атентатима у Српској.

Она је истакла да ће то процијенити Министарство унутрашњих послова Српске, с обзиром на то да Влада разматра теме које предлажу ресорна министарства.

Министар унутрашњих послова Српске Драган Лукач рекао је да се МУП питањем безбједности бави на сложен начин и да гарантује безбједност у Српској.

- Не желим да се бавим било каквим и било чијим претпоставкама и политичким причама. Зар мислите да МУП може да има информацију да неко припрема атентат а да већ до данас не би био ухапшен и процесуран - рекао је Лукач новинарима у Бањалуци.

Он је нагласио да ће МУП адекватно одговорити на безбједносне изазове такве врсте.

Портал "Вести" објавио је за викенд да је имао увид у један од докумената који "увелико кружи обавјештајним простором Балкана", а у коме се наводи да је на основу "расположивих информација" интензивиран рад америчких и британских служби на простору Србије и БиХ с циљем дестабилизације власти у Српској.

У извјештају се наводи да операција не искључују планирање и организовање атентата на неког од опозиционих политичара или јавне личности у Српској, да све информације указују да би до краја била изведена уочи или током општих избора у БиХ, а да би се као "једини могући наручилац убиства представио Додик".

Извор: СРНА