latinica  ћирилица
06/03/2018 |  12:03 ⇒ 15:43 | Аутор: РТРС

Вучић са Шпановићевом и стријелцима: Поносни смо на вас

Предсједник Србије Александар Вучић примио је Ивану Шпановић и освајаче медаља на Европском првенству у стрељаштву. На Европском шампионату у Ђеру Србија је освојила шест медаља у сениорској и једну у јуниорској конкуренцији.
Вучић са српским спортистима - Фото: Screenshot/YouTube
Вучић са српским спортистимаФото: Screenshot/YouTube

Вучић је рекао да ће држава учинити све да спортисти имају максималну помоћ и изразио наду да на ОИ у Токију могу да освоје 12 медаља, четири више него у Рију.

"Честитам на изванредним успјесима. Сви ми који навијамо и волимо Србију поносни смо на вас. Ивана ми је рекла да је то за њу подразумијевајуће, да је очекивала и да је то за њу нормално. Бритни Рис је четири године старија, видио сам у новинама да је Хаике Дрекслер скакала до 40, значи имамо још једно 12 година медаља", рекао је Вучић и додао да му је посебно драго што је освојено прво злато за Србију на Свјетским првенствима.

Председник Србије је честитао и стријелцима и подсјетио како су сви били тужни када у Рију није освојена ниједна медаља.

"Увјерен сам да ће све да се врати у Токију и помоћи ћемо као држава. У Рију сам прогнозирао осам медаља, вјерујем да ће стрељштвио као спорт који нам је у континуитету доносио медаље донијети двије-три у Токију. Молим све из Савеза да кажу шта је потребно да помогнемо да освоје двије-три медаље у Јапану. Наш је циљ да се са сљедећих Игара донесемо најмање 12 медаља и спремни смо да пружимо најбоље услове и помогнемо".

Вучић је подсјетио да се награде спортистима исплаћују одмах.

"Не можемо да се поредимо са неким земљама, али онолико колико можемо драго нам је да помогнемо. Желимо вам много медаља које значе вама, али и нама. Свјетска, Европска, ОИ, ту се такмиче земље, видјели сте шта су Њемачка и Норвешка урадиле на ЗОИ".

Вучић је пожелио и стријелцима да врло скоро, нада се и прије 2020. године као што је планирано, добију своју дворану, коју атлетичари већ имају.

"Може ли то да се убрза", питао је Удовичића, а потом питао да ли смо успјешнији у гађању пушком или пиштољем.

Када је добио одговор да је пиштољ "јаче оружје", у шали је констатовао да смо прави "револвераши са Балкана" и пожелио да ускоро будемо најбољи на свијету.

Шпанивићева је поклонила Вучићу фотографију, док су му стријелци поклонили дрес са потписима.

Вучић се захвалио, насмијао и питао још само да добије пиштољ или пушку.

Сребрне медаље освојили су: Зорана Аруновић (пиштољ), Андреа Арсовић и Милутин Стефановић (микс пушком), Зорана Аруновић и Дамир Микец (микс пиштољем), Дамир Микец и Димитрије Гргић, Душко Петров (мушки тим пиштољем).

Бронзане медаље освојили су: Бобана Величковић (пиштољ), Зорана Аруновић, Бобана Величковић, Јелена Томић (женски тим пиштољем) и јуниорка Марија Малић (пушка).

На пријему у Предсједништву Србије присуствовао је и министар омладине и спорта Србије Вања Удовичић, предсједник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић, председници Атлетског и Стрељачког савеза Веселин Јевросимовић и Ненад Путник.

Извор: РТС