latinica  ћирилица
06/03/2018 |  13:34 ⇒ 14:14 | Аутор: РТРС

Шпановић: Нека нови низ буде низ златних медаља (ФОТО)

Ивана Шпановић, нови првак свијета у скоку у даљ, рекла је на свечаном дочеку да увијек треба вјеровати у себе, као и да се нада да је ово само почетак златног низа.
Дочек за Ивану Шпановћ (фото:Jovana Milošević / RAS Srbija) -
Дочек за Ивану Шпановћ (фото:Jovana Milošević / RAS Srbija)

"Хвала вам што сте медаљу учинили још сјајнијом. Трудила сам се увијек да искрено подијелим очекивања и емоције...Надам се да сте закључили да је суштина да никада не треба да престанете да вјерујете у себе. Самокритика нас је довела до тога да данас имамо златну медаљу. Отварамо нови низ и нека то буде низ златних медаља. Мислим да је дошла у право вријеме. Ова медаља има посебан значај и посебну тежину. Хвала вам на пажњи, надам се да ће ова медаља да инспирисе најмлађе", рекла је Шпановићева.

За разлику од традиционалног мјеста успјеха српских спортиста-балкона Скупштине Београда, Атлетски савез Србије је због хладног времена одлучио да дочек приреди у затвореном, уз присуство великог броја дјеце која су балонима и заставицама направила лијеп декор.

Шпановић је добила овације "Ивана, Ивана", а са трибина су навијачи пјевали и српску химну "Боже правде".

Дочек Иване Шпановић (Фото: РТС)

Раније данас, предсједник Србије Александар Вучић примио је Ивану Шпановић и освајаче медаља на Европском првенству у стрељаштву.

Освајачица олимпијске бронзе из Рио де Жанеира тријумфовала је на Свјетском првенству у Бирминегему у дворани прошле недјеље, и стигла до свог првог најснајнијег свјетског одличја.

"Овог пута су услови у којима смо се такмичили пресудили да се скачем више... Дуге паузе између скокова, било је хладно... Како године пролазе немам осјећај морања. На свјетској сцени сам јако дуго и преовладала је жеља да будем најбоља на свијету и све сам ближе томе. Прије такмичења сам размишљала како напасти Бритни Рис, како да будем боља... Али сам се осврнула на такмичења гдје сам је побјеђивала (Дијамантска лига)... Мислим да сам за нијансу гладнија успјеха од ње и са конкуренцијом никада нисам имала проблема", закључила је Шпановићева.

Ивана даје аутограме својим навијачима (Фото: Танјуг)

"Поштовање свима, прије свега као предсједник АСС у име савеза и у моје лично име желим да се захвалим атлетској краљици Ивани Шпановић за историјски успјех за наш спорт. Златна медаља је историјска и прва за атлетику. Захваљујем се и тренеру Горану Обрадовићу који је својим радом довео до тога да буде краљица свијета", рекао је предсједник Атлетског савеза Србије Веселин Јевросимовић.

Извор: Агенције