latinica  ћирилица
06/03/2018 |  13:41 ⇒ 17:35 | Аутор: РТРС

Ковачевић: Инцкова најава- припрема за нове нападе на Српску

Најава високог представника у БиХ Валентина Инцка да ће, уколико до маја не дође до измјене Изборног закона БиХ, искористити такозвана бонска овлашћења и наметнути своју вољу, потпуно је неприхватљива, те представља подмуклу припрему за нове нападе на Српску, истакао је портпарол СНСД-а Радован Ковачевић
Радован Ковачевић - Фото: РТРС
Радован КовачевићФото: РТРС

"СНСД подржава залагања да се дође до новог рјешења за Изборни закон БиХ, али само и искључиво на принципу договора унутрашњих фактора у БиХ. Било какво наметање рјешења не води ка напретку и само ће додатно продубити јаз међу народима, а вријеме када су високи представници у БиХ по начелу страховладе ведрили и облачили, намећући своју вољу, је давна и неповратна прошлост", истакао је Ковачевић.

Ковачевић је додао и да се не може отети утиску да се иза свега крије намјера високог представника да на неком питању које није од пресудног значаја за Републику Српску, у изборној години реафирмише употреба бонских овлашћења.

"Све ми ово личи на подмукао план да се на теми за коју не постоји велико интересовање јавности у Српској, реафирмише употреба бонских овлашћења и да се затим у изборној години изврше нови притисци и удари на Републику Српску и њене истинске представнике, што је апсолутно недопустиво. Мислим да би господин Инцко, умјесто да креће у овакве авантуре, коначно требао да крене својој кући", закључио је Ковачевић.