latinica  ћирилица
06/03/2018 |  14:04 | Аутор: РТРС

Грахово: Проходан пут до села Тишковац

Главни пут до села Тишковац код Босанског Грахова данас је очишћен, а покренута је процедура за евентуално допремање инжењеријске машине са Мањаче за чишћење ризичних подручја, саопштено је из Министарства одбране БиХ.
Пробијање пута у Босанском Грахову - Фото: РТРС
Пробијање пута у Босанском ГраховуФото: РТРС

На чишћењу овог пута су 4. марта ангажовани припадници Оружаних снага са инжењеријском машином, на захтјев цивилних структура власти, будући да је село Тишковац усљед сњежних падавина било одсјечено 15 дана.

Са овог подручја данас око 12.00 часова је, након извршеног задатка, повучено 17 припадника Оружаних снага и у току је измјештање машине која је била ангажована на чишћењу.

"За подручја која нису очишћена јер су била ризична за извођење задатка могла би да буде употријебљена машина која се налази на Мањачи и за чије је допремање покренута процедура", појаснила је у изјави Срни портпарол Министарства одбране БиХ Ума Синановић.

Српско село Тишковац удаљено је 17 километара од Босанског Грахова. Ово село је некада прије рата имало више од 200 становника, а данас их је мање од 10.

Извор: СРНА