latinica  ћирилица
06/03/2018 |  15:35 | Аутор: РТРС

Кошарац: Међународна заједница кочи изградњу повјерења у БиХ

Предсједавајући Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сташа Кошарац упозорио је да, док год међународна заједница жели да буде "мирођија" свих процеса у БиХ, неће бити изграђено повјерење међу политичким факторима у земљи.
Сташа Кошарац - Фото: РТРС
Сташа КошарацФото: РТРС

Он је напоменуо да је у БиХ већ дуже изражен проблем мијешања међународне заједнице у унутрашња питања, па тако и када је ријеч о Изборном закону.

"Свједоци смо веома често интервенционизма међународне заједнице и високог представника, те многих других лобиста који су тражили другачија рјешења од оних на којима су интензивно радили представници политичких странака", рекао је Кошарац новинарима у Сарајеву.

Говорећи о изборном процесу, Кошарац је истакао да је потребно извршити измјене Изборног закона на основу унутрашњих политичких ставова и потреба, а не зато што то траже високи представник или дио међународне заједнице.

"Да ли ће доћи до измјене Изборног закона, не знам. Мислим да треба охрабрити све унутрашње напоре да дође до квалитетног рјешења", рекао је Кошарац.

Он је нагласио спремност СНСД-а, као озбиљне и организоване партије, за изборни процес.

"Сматрам да треба обезбиједити демократски приступ, да треба дефинитивно уважити политичке амбиције и ставове оних који нису задовољни тренутним законодавством и ући спремно, у складу са Изборним законом и календаром, у изборне активности", рекао је Кошарац.

Извор: Срна