latinica  ћирилица
06/03/2018 |  19:18 ⇒ 21:10 | Аутор: РТРС

Прича о Брани Хаџи Стевићу - успјешном студенту уз Бијељине (ВИДЕО)

Брано Хаџи-Стевић, из Чађавице код Бијељине, на трећој години Права у Бијељини, биљежи само десетке. Жели да се усавршава у иностранству, али будућност види искључиво овдје.
Брано Хаџи Стевић - Фото: РТРС
Брано Хаџи СтевићФото: РТРС

Када стремите бољем животу и друштвеном уређењу ,онда се трудите да томе и сами допринесете. Зато је Брано кренуо стопама прадједа који је далеке 1900. године био доктор права. Посвећеност је резултирала и најбољим оцјенама .У посљедње двије и по деценије нико није успио да дипломира са просјеком десет, а Брано је на добром путу.

"Прва десетка коју сам добио је била из испита Теорија државе и то је био подстрек за све ово остало. Заиста и први колоквијум из истог предмета десет оцјена, тако да касније некако кад добијете прву десетку из сложеног предмета каква је заиста Теорија државе онда добијете још више мотивацију да наставите тако", рекао је Стевић.

Уставно право му је омиљени предмет ,па знање обогаћује додатном литературом, а ангажован је и у ваннаставним активностима. Писао је о Друштвеном значају и перспективи родне равноправности, а у Међународној школи толеранције о миграцијама. Члан је бесједничке секције на факултету.

"Настојао сам да пишем о људству, о томе како требамо да се понашамо, шта то треба да мијењамо и да не тражимо стално нека оправдања већ да измијенимо прво себе. А кад промијенимо себе можемо све промијенити", нагласио је Стевић.

Вриједно учи и нестрпљиво чека прилику да стечена знања примјени у пракси- нада се у својој земљи.

"Сматрам да треба остати у Републици Српској, да не треба отићи одмах послије завршеног факултета. Отићи у иностранство, него на неки начин одужити се својој држави, која, чинењица је, улаже у нас одговарајућа средства", закључио је он.

Животни мото будућег правника је да треба увијек тежити томе да будете бољи човјек ,јер сваку установу ,град и државу чине људи .