latinica  ћирилица
06/03/2018 |  19:56 ⇒ 19:57 | Аутор: РТРС

Брнабић: Захвалност Грузији на принципијелном непризнавању самопроглашеног Косова

Србија и Грузија су пријатељске државе и два народа имају сличну културу, традицију и историјско искуство, што је добра полазна основа за унапређење свеукупних односа, оцијенила је премијер Србије Ана Брнабић у данашњем разговору са грузијским министром спољних послова Михеилом Џанелидзеом.
Ана Брнабић - Фото: СРНА
Ана БрнабићФото: СРНА

Брнабићева је истакла да је важан моменат у билатералним односима и принцип узајамног поштовања суверенитета и територијалног интегритета двије државе и захвалила Грузији на принципијелном ставу непризнавања једнострано проглашене независности Косова, саопштено је из Владе Србије.

Она је истакла је да потписивање споразума у области реформе јавне управе, који се односи на побољшање услуга јавне управе и стварање ефикасније и транспарентније администрације, представља значајан корак у унапређењу сарадње у овој области.

Џанелидзе, који је и потпредсједник Владе Грузије, оцијенио је да су потенцијали економске сарадње Србије и Грузије недовољно неискоришћени, с обзиром на то да су двије државе потписале и Споразум о економско-трговинској сарадњи.

Он је нагласио да је одржавање Бизнис форума у Грузији добра прилика за међусобне контакте српских и грузијских привредника и планирање будућих заједничких пројеката.

Џанелидзе је позвао Брнабићеву да учествује на самиту "Опен Говернмент Партнерсхип", који се одржава у јулу ове године у Тбилисију, а на којем ће учествовати и премијер Грузије Гиоргиј Квирикашвили.

Он је истакао да ће на самиту учествовати представници из више од 70 земаља с циљем да промовишу своја постигнућа и разговарају о изазовима у придржавању принципа отворене владе.

Извор: СРНА