latinica  ћирилица
06/03/2018 |  20:12 ⇒ 22:26 | Аутор: РТРС

Лига шампиона: ПСЖ - Реал Мадрид (РТРС од 20.45)

У фудбалској Лиги шампиона вечерас ћемо сазнати прве четвртфиналисте елитног такмичења. Реал Мадрид гостује на Парку принчева код Пари Сен Жермена, док је Ливерпул домаћин Порту. Наша телевизија преноси дуел из Париза.
Лига Шампиона: Пари Сен Жермен - Реал Мадрид (Илустрација: РТРС) -
Лига Шампиона: Пари Сен Жермен - Реал Мадрид (Илустрација: РТРС)

Европа чека велики реванш Реал Мадрида и ПСЖ-а у осмини финала Лиге шампиона. Актуални шампион стиже у Париз с предношћу од 3:1 и опорављеним најбољим играчима. Неприкосновени у Француској, Парижани још чекају на велики европски резултат, а против Реала ће играти без најскупљег играча у историји – Нејмара. 

"Неимар је другачији играч, на свјетском нивоу. Увијек, када тим игра с њим, он прави разлику. Он је као знак упозорења. Ми смо га пратили посљедњих година, не само данас у ПСЖ, већ и са Барселоном. Веома добро знам ко ће га замијенити, Ангел Ди Мариа, још један одличан играч. Дакле ништа се неће промијенити. Наставићемо са истим циљем- идемо даље", рекао је стопер Реал Мадрида Серхио Рамос.

У другој, резултатски не тако занимљивој утакмици, Ливерпул ће играти са Портом.. На "Драгау" је било 0:5, послије чега не треба доводити у питање пласман Ливерпула у четвртфинале први пут још од 2009. године. 

"У овом тренутку морамо да наставимо да играмо на истом нивоу као досад. Нећемо правити бесмислене ротације у тиму него ћемо користити играче у најбољој форми. Не могу да кажем у ком ћемо саставу наступити, али сигурно је да ћемо направити највише двије или три промјене у подносу на прошли сусрет", нагласио је тренер Ливерпула Јурген Клоп.

Главно питање за Серђа Консеисаа уочи реванша било је како мотивисати играче након убједљивог пораза у првој утакмици.

"Мотивација долази из више различитих фактора. Прва- ми представљамо Порто и то у нокаут фази Лиге шампиона, нема боље мотивације од овога. Важно је да идемо тамо и поносни смо што играмо за Порто и представљамо овај клуб", изјавио је тренер Порта Серђио Консеисао.

Обје утакмице почињу у 20.45 минута , а наша телевизија преносиће дуел из Париза- ПСЖ- Реал Мадрид. Најзанимљивије детаље са обје утакмице доносимо у Прегледу Лиге шампиона од 23 часа и 40 минута.