latinica  ћирилица
06/03/2018 |  22:45 ⇒ 22:48 | Аутор: РТРС

Роналдо утишао "Парк принчева", без голова у Ливерпулу (ФОТО)

Фудбалери Реал Мадрида и Ливерпула пласирали су се у четвртину финала Лиге шампиона.
Реал Мадрид - ПСЖ    (Фото:uefa.com) -
Реал Мадрид - ПСЖ (Фото:uefa.com)

Реал је побиједио Пари Сен Жермен 2:1 у реваншу у Паризу и са укупних 5:2 елиминисао једног од главних изазивача за европски трон.

С друге стране, Ливерпул и Порто су ремизирали без голова на Енфилду, па су "црвени" даље прошли захваљујући импресивних 5:0 на Драгау.

ПСЖ није имао снаге да се супротстави Мадриђанима без Нејмара да Силве. Имали су "Свеци" иницијативу у првом полувремену на Парку принчева, али јалову.

Реал је био знатно опаснији из контранапада, а голман Алфонсо Ареола је спријечио Шпанце да већ у првом полувремену овјере побједу у двомечу.

Ливерпул - Порто (Фото: Getty Images)

Тек у завршници првих 45 минута ПСЖ је конкретно запријетио голу Реала, али је и између статива Мадриђана одличан био голман Кејлор Навас.

Ипак, почетком другог полувремена Реал долази до гола одлуке. Лукас Васкес је фантастично центрирао са лијеве стране, а Кристијано Роналдо се на другој стативи се винуо високо и главом постигао 14. гол у такмичењу ове сезоне, а на деветом узастопном мечу.

Парижани су потом погубили "конце" игре, посебно се изнервирао Марко Верати који због приговора судији добија други жути картон.

Ипак, неколико минута касније ПСЖ поравнава резултат. Единсон Кавани се одлично снашао у гужви у казненом простору Реала и успио некако да угура лопту у гол.

Међутим, домаћин није успио да избјегне пораз на опроштају од Европе. Десет минута прије краја послије траљаве реакције домаће одбране, Каземиро уз помоћ одбитка доноси нову побједу Реалу.

Уторак:

ПСЖ – Реал Мадрид 1:2 (први меч 1:3)
Кавани 71 – Роалдо 52, Каземиро 80
Ливерпул – Порто 0:0 (5:0)

Сриједа:

20:45 М. Сити – Базел (4:0)
20:45 Тотенхем – Јувентус (2:2)

13. март:

20:45 М. Јунајтед – Севиља (0:0)
20:45 Рома – Шахтјор - први меч (1:2)

14. март:

18:00 Бешикташ – Бајерн (0:5)
20:45 Барселона – Челси (1:1)

Извор: Б92