latinica  ћирилица
07/03/2018 |  08:42 ⇒ 09:30 | Аутор: РТРС

Суперлига Србије: Звезда у Новом Саду, Партизан дочекује Рад

Данас су на програму утакмице ванредног 26. кола Суперлиге, а у центру пажње је дуел у Новом Саду између Војводине и Црвене звезде, док ће Партизан против Рада покушати да пронађе излаз из резултатске кризе.
Суперлига Србије - Фото: РТРС
Суперлига СрбијеФото: РТРС

Коло, које је првобитно требало да се одигра за викенд, али је помјерено, јер је исто учињено са претходним због велике хладноће и снијега, доноси још неколико занимљивих сусрета.

Попут дуела Вождовца и Младости у борби за плеј-оф, па чак и Европу, као и Јавора коме су у Ивањици потребни бодови за опстанак против екипе у налету - нишког Радничког, а "прекопиран" меч је и дуел Борца и Чукаричког у Чачку.

Лидер Црвена звезда у сјајном расположењу и са чак 14 бодова предности у односу на првог пратиоца Партизан путује у Нови Сад са жељом да настави побједнички низ.

Послије новог кикса Партизана у Нишу протеклог викенда многи су Звезду промовисали у шампиона, иако има још много да се игра, али би побједом на Карађорђу могла да се приближи том циљу.

Актуелни првак Партизан пред празним трибинама у Хумској, због казне Дисциплинске комисије ФСС, против Рада тражи први тријумф послије три утакмице, рачунајући и елиминацију од Викторије из Плзења у Лиги Европе.

Због тога је под притиском и тренер црно-бијелих Мирослав Ђукић који ће морати да забиљежи побједу како би задржао шансе да остане на тој функцији.

Распоред мечева:

Борац - Чукарички (15 сати),
Јавор - Раднички Ниш (15),
Мачва - Напредак (15),
Бачка - Радник (15),
Спартак - Земун (15),
Вождовац - Младост (15),
Партизан - Рад (15.30)
Војводина - Црвена звезда (18).

Табела: Црвена звезда 66 бодова, Партизан 52, Раднички 46, Чукарички 45, Спартак 40, Напредак 40, Вождовац 39, Војводина 37, Младост 33, Радник 30, Мачва 25, Земун 25, Бачка 24, Јавор 21, Рад 18, Борац 16.

Извор: Агенције