latinica  ћирилица
07/03/2018 |  11:58 ⇒ 13:15 | Аутор: РТРС

Хуманитарно вече у Фочи за Александра Милутиновића (ВИДЕО)

На хумантираној вечери "За једну посебну мајку", у Фочи је прикупљен дио новца за набавку ортопедског помагала Александру Милутиновићу, који је двије деценије непокретан и тешко болестан.
Помоћ за Александра Милутиновића -
Помоћ за Александра Милутиновића

Његовој мајци Миланки која се непрекидно брине о њему, уручен је и поклон за снагу и храброст у савладавњу животних недаћа.

Шезедесетогодишња Миланка Милутиновић – демобилисани борац прве категорије Војске Републике Српске, након протјеривања са Илиџе прије 22 године није ни слутила са каквим ће се недаћама беспоговорно суочавати.

Њезиног тридесетосмогодишњег сина несрећа је задесила са 17 и по година. Умјесто да се радује у младалачкој срећи, живи у свијету тишине – непокретан, не може да говори и живи без помоћи других.

"Богу хвала, Бог ми је помогао да сам одржала и психу и породицу на окупу и њега колико сам могла одржат", каже мајка Миланка.

Од новца који је прикупљен на хуманитарној вечери биће набављено помагало за вертикализацију, које је неопходно за Александрово одржавање у животу. Сталан лежећи положај погоршава његово здравље.

Снежана Голијанин директорка Центра за социјални рад Фоча истиче да би Александру вертикациони сто омогућио даљи живот и планирали су да му набав респиратор, тако да би могао нормално да дише.

"И најмања прехлада за њега је фатална, као што је прошле године било", истиче Голијанин.

Набавку помагала подржаће и Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске. Подршка и од Сервис центра "Трачак наде" и Куд-а Фоча.

Александру Станићу координатору КУД-а Фоча драго је да су помогли.

Јована Шукало волонтерка Удружења за подршку дјеци и младима каже да је Александар Милутиновић њихов корисник и драго јој је да су помогли.

Центру за социјални рад Фоча у овој хуманитарној акцији помогли су Богословија, основне школе, музичка школа, Општина Фоча , Музеј "Стара Херцеговина" и компанија "Тропик!".