latinica  ћирилица
07/03/2018 |  15:02 ⇒ 18:40 | Аутор: РТРС

Приједор: Усвојен извјештај о раду градоначелника (ВИДЕО)

Одборници приједорске градске Скупштине усвојили су Извјештај о раду градоначелника Приједора и Градске управе за прошлу годину.
Скупштина града Приједор - Фото: РТРС
Скупштина града ПриједорФото: РТРС

Већина одборника подржала је овај Извјештај, којим је потврђена буџетска стабилност Града Приједора, као и значај пројеката намијењених запошљавању и привлачењу инвеститора.

Ипак, седам одборника, међу њима и одборници СДС-а, нису подржали Извјештај о раду градоначелника и приједорске Градске управе, уз објашњење да до сада ниједан њихов приједлог, није уважен.

Прошла година у Приједору, окончана је буџетских суфицитом, закључак је Извјештаја рада градоначелника и Градске управе за прошлу годину. Поручено је, Приједор је безбједан град, добрих међунационалних односа и привлачан за инвеститоре.

- Наставили смо да град Приједор организујемо као град који ће бити привлачан за инвеститоре у којима се рјешава доста питања из домена инфрафструктуре. Рјешавали смо сва питања из области здравства, школства, омладине - истакао је Милемко Ђаковић, градоначелник Приједора

Одборници СДС-а, тврде, њихов ниједан приједлог до сада није уважен, попут апела за рјешавање проблема у области школства.

- Двије високошколске установе смјеште су у баракама, већ 20 година радимо скоро у немогућим условима, каже Раденко Стијепић, одборник СДС-а у Скупштини Града Приједора.

Одборници СНСД-а указали су на хитно рјешавање проблема у пословању приједорског рибњака “Саничани“, који је, кажу, примјер лоше спроведене приватизације.

- Ми предлажемо иницијативу да се по моделу "Аутотранспорта" упути иницијатива Влади Републике Српске, да се дуг које је створили власници садашњег предузећа претвори у неку врсту акција, да Влада након тога пребаци предузеће на управљање Граду Приједору - поручио је Драгослав Калабић, шеф Клуба одборника.

Градоначелник Приједора потврдио је да је Робна кућа "Патрија" продата предузећу "МГ МИНД" из Мркоњић Града и да би нови власник знатна средства требало да у овај објекат уложи до краја године. Изјавио је и да је у договору са надлежним здравственим установама, одлучено да за сада нема потребе за увођењем ноћног дежурства апотеке у Приједору.