latinica  ћирилица
09/03/2018 |  11:08 ⇒ 11:19 | Аутор: РТРС

Бојан Крижај Спустом мира отвара Фестивал 84 на Јахорини! (ФОТО)

Највећа легенда југословенског скијања Бојан Крижај предводи Спуст мира и пријатељства, којим ће у четвртак, 15. марта, званично бити отворен нови зимски фестивал на олимпијској Јахорини.
Фестивал 84 на Јахорини (Фото: EXIT team) -
Фестивал 84 на Јахорини (Фото: EXIT team)

Прво издање новог Егзитовог Фестивала 84 пробудиће олимпијски дух региона и подсјетити све на велика заједничка достигнућа која су те 1984. одјекивале цијелом планетом!

Крижају ће се придружити скијаши из свих земаља бивше Југославије, а позвани су сви људи да се придруже Спусту мира и пријатељства који креће у 13 часова са врха стазе Пољице.

Фестивал 84 на Јахорини (Фото: EXIT team)

Фестивал 84 затим ће званично бити отворен паљењем олимпијског пламена који ће обасјати мјесто гдје су 1984. године одржане Зимске олимпијске игре.

Истог дана, уз подршку Регионалног савјета за сарадњу, биће одржана нова у низу панел дискусија "Тихе балканске већине", под називом "Туризам, култура и спорт повезују регион" којом ће бити указано на важност јединства и на развијање туристичког, културног и спортског потенцијала у циљу повезивања региона, саопштили су организатори.

У остатку програма, на пет дневних и ноћних бина широм Јахорине, од 15. до 18. марта наступиће познате интернационалне, регионалне и домаће звијезде.

Фестивал 84 на Јахорини (Фото: EXIT team)