latinica  ћирилица
09/03/2018 |  13:55 ⇒ 13:56 | Аутор: РТРС

Слалом дјечака и дјевојчица на Равној планини

У Ски-центру "Равна планина" на Палама данас је одржана трка у слалому за млађе категорије из календара алпског купа БиХ "Мајнекс куп 2018", на којем је учествовало 50 такмичара из 12 клубова.
Скијалиште "Равна планина" на Палама - Фото: СРНА
Скијалиште "Равна планина" на ПаламаФото: СРНА

Предсједник Смучарског клуба "Пале" Игор Шљука рекао је новинарима да је данашња трка у слалому организована за дјечаке и дјевојчице од 12 до 16 година.

"Од сутра нас очекује такмичење у велеслалому, на чијем програму ће наступати око 160 такмичара из 20 клубова у БиХ. Биће организована и категорија за најмлађе у оквиру `Мајнекс купа 2018`", навео је Шљука.

Он је додао да се Ски-центар "Равна планина" максимално потрудио и обезбиједио одличне услове за одржавање такмичења, тако да су сви такмичари постигли одличне резултате.

Према његовим ријечима, у плану је одрживање и првенства БиХ за млађе категорије, али ће одлука о томе гдје ће бити одржано зависити од услова.

Технички делегат Сенахид Годињак рекао је да је данашње такмичење одржано у оквиру алпског купа БиХ, те да су услови били фантастични и сваки такмичар од првог до посљедњег стартног броја приредио је прави фестивал скијања јер су сви имали подједнаке услове.

"Сутра је дициплина у велеслалому на којој се очекује већи број такмичара обзиром да имамо и оне најмлађе категорије од осам до 10 година. Вјерујем да ће услови и сутра бити одлични", навео је Годињак.

Ски-центар "Равна планина" у сарадњи са Смучарски клубом "Пале" и Скијашким савезом БиХ, организује трку и даје максималан допринос промоцији, како зимских спортова међу млађом популацијом, тако и спорта и здравог начина живота уопште.

Извор: СРНА