latinica  ћирилица
10/03/2018 |  12:26 ⇒ 13:37 | Аутор: РТРС

Београд: Ухапшена два грађевинска инспектора са Новог Београда

Полиција је у наставку акције сузбијања корупције ухапсила три особе, од којих два општинска грађевинска инспектора из општине Нови Београд и једну женску особу која је посредовала у давању мита, јавила је Телевизија "Пинк".
Полиција Републике Србије (Фото:Sputnik/ Александар Милачић) -
Полиција Републике Србије (Фото:Sputnik/ Александар Милачић)

Они су ухапшени због примања и давања мита како не би спријечили наставак нелегалне градње једног објекта на Новом Београду, а ухапшени су приликом примопредаје прве рате од 3.500 евра од тражених 10.000 евра.

Према истом извору, ухапшени су инспектори Небојша Јовановић и Марко Шћепановић из општине Нови Београд, као и Снежана Зец, која је посредовала у давању мита и предала новац.

Она је предала 3.500 евра мита од тражених 10.000 од једног инвеститора како не би била спријечена изградња његовог нелегалног објекта на територији Новог Београда.

Осим тога, против инвеститора Радета Мандића и посредника Мирослава Иконића је покренута кривична пријава у редовном поступку због давања мита.

Из МУП-а Србије је саопштено да су ухапшене три особе због постојања основа сумње да су извршили кривична дјела примање и давање мита.

Службеници општине Нови Београд чији су иницијали Н.Ј. и М.Ш. су посредством С.З. и још једног посредника, захтијевали од инвеститора бесправно саграђеног објекта 10.000 евра како би омогућили наставак изградње.

Они су од посредника примили новац у износу од 3.500 евра, што је био дио договорене надокнаде.

Осумњиченима Н.Ј., М.Ш и С.З. је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.

Такође, против још двије особе су поднесене кривичне пријаве у редовном поступку због кривичног дјела давање мита.

Извор: СРНА