X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
1411
11/03/2018 |  08:46 | Извор: РТРС

На више праваца повећана опасност од одронаба

Ауто-мото савез Републике Српске упозорио је возаче на повећану опасност од одрона, посебно на путним правцима Карановац-Кнежево-Угар, Карановац-Црна Ријека-Мркоњић Град, Сарајево-Фоча, Фоча-Шћепан Поље, Зворник-Коњевић Поље, Каракај-Цапарде, Вишеград–Устипрача-Рогатица и Вишеград-Бродар-Рудо.
Аутопут - Фото: РТРС
АутопутФото: РТРС

Опасност од одрона повећана је и на дионицама Бихаћ-Босанска Крупа, Коњиц-Мостар, Јајце-Црна Ријека и Бугојно-Нови Травник.

И даље је, због активирања клизишта, потпуно обустављен саобраћај на регионалном путу Каран-Нови Град.

Због изливања ријеке Сане у прекиду је одвијање саобраћаја на локалним путевима Благај-Радомировац и Благај-Витасовци.

На свим путним правцима на којима су у току радови постављена је привремена саобраћајна сигнализација чије је поштовање обавезно.

На дионици магистралног пута Бањалука-Прњавор у мјесту Хрваћани на укрштању са ауто-путем према Добоју у зони вијадукта Црквиште, због изградње ауто-пута, обустављен је саобраћај и преусмјерен на привремену обилазницу у непосредној близини.

Због изградње кружне раскрснице у Прњавору измијењен је режим одвијања саобраћаја на магистралном путу Клашнице један-Прњавор-Горња Вијака. За вријеме извођења радова саобраћај ће регулисати привремена сигнализација. Предвиђено је да радови трају до 14. априла.

На дионици магистралног пута Клашнице један-Прњавор и на регионалном путу Горња Вијака један-Горња Вијака два измијењен је режим одвијања саобраћаја због укључивања и искључивања механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута Бањалука-Добој. За вријеме извођења радова саобраћај регулише привремена сигнализација.

Кроз град Бијељину и даље је на снази обустава саобраћаја у улицама Српске војске и 27. марта због радова на магистралном путу Бијељина-Главичице. Путничка возила преусмјеравају се на градске улице, а саобраћај теретних возила одвија се искључиво обилазницом.

Због изградње водовода у челиначком насељу Шњеготина измијењен је режим одвијања саобраћаја на регионалном путу Укрина-Клупе. Предвиђено је да радови трају до 20. марта.

Једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Обудовац два-Лончари. Радови на овом путном правцу требало би да трају до 30. јуна.

Због активираних клизишта једном саобраћајном траком саобраћа се на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Братунац-Дрињача, док се успорено саобраћа на магистралном путу Бањалука-Јајце на локалитету Српских Топлица.

На регионалном путу Невесиње-Берковићи у мјесту Зови До у току је изградња новог моста преко ријеке Зовидолке, па се саобраћај одвија преко привремено изграђеног моста у непосредној близини.

На регионалном путу Површнице-Лопаре саобраћај теретних возила и даље је преусмјерен на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

На подручју дистрикта Брчко у току су радови на магистралном путу на дионцама Лончари-Брчко један /граница Републике Српске и дистрикта/ и Брчко два /граница Српске и дистрикта/ - Доња Буковица због чега је саобраћај преусмјерен на обилазни пут са десне стране из правца Брчког.

На подручју Бањалуке због изградње кружне раскрснице на Ребровцу, на магистралном путу према Челинцу измијењен је режим одвијања саобраћаја.

У ФБиХ на дионици ауто-пута Сарајево запад-Лепеница, због активног клизишта на локалитету Бан Брдо, саобраћај је у тунелу Игман и на мјесту радова, преусмјерен из возне у претицајну траку.

Због урушавања потпорног зида на магистралном путу Ресановци-Дрвар, саобраћа се једном саобраћајном траком, наизмјенично.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања.