latinica  ћирилица
11/03/2018 |  15:29 ⇒ 21:10 | Аутор: РТРС

Успјешан викенд за прњаворске атлетичаре

Чланови прњаворских атлетских клубова "Прњавор" и "Сан" освојили су укупно 13 медаља на протеклом Првенству Републике Српске и Првенству БиХ у кросу одржаном у Брчком.
Чланови прњаворских атлетских клубова "Прњавор" и "Сан" - Фото: СРНА
Чланови прњаворских атлетских клубова "Прњавор" и "Сан"Фото: СРНА

Атлетичарка клуба "Прњавор" Јелена Гајић у сениорској трци на 5.000 метара освојила је прво мјесто на Првенству Републике Српске и Првенству БиХ.

Идентичан резултат у трци на 3.000 метара у категорији старијих пионира постигао је њен клупски колега Мирко Цвјетић.

У категорији старијих јуниора у трци на 5.000 метара Никола Петровић је био други на Првенству Републике Српске и трећи на Првенству БиХ. Са крос првенстава са медаљама вратили су се и Андреј Васић у категорији цицибана који је освојио два трећа мјеста и Јована Радуловић у категорији цицибанки са два друга мјеста.

Атлетски клуб "Прњавор" је са освојене четири златне и са по три сребрне и бронзане медаље други најуспјешнији клуб на овом такмичењу.

Члан Атлетског клуба "Сан" Александар Ђурић у трци дјечака на 3.000 метара освојио је двије златне медаље, док је Миленко Милинковић на Првенству Републике Српске у трци старијих јуниора на 5.000 метара освојио бронзу.

Наредни већи наступ прњаворских атлетичара биће на 19. Међународној уличној трци "Прњавор 2018" која ће се одржати 30. марта.

Извор: СРНА