latinica  ћирилица
12/03/2018 |  10:54 | Аутор: РТРС

Вучић: Челично пријатељство српског и кинеског народа

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је пријатељство српског и кинеског народа челично и да нико не може да га сруши.
Александар Вучић - Фото: ТАНЈУГ
Александар ВучићФото: ТАНЈУГ

"То пријатељство је показано, доказано и потврђено у најтежим тренуцима кроз српску историју и ми смо веома захвални народу Кине, њеном руководству, на челу са председником Си Ђинпингом на подршци коју пружа Србији, нашем народу и грађанима", рекао је Вучић.

Он је пренио кинеском амбасадору Ли Манчангу да је вијест о жељи предсједника Кине Си Ђинпинга да поново посјети Србију веома значајна за Србију.

Вучић је изразио захвалност Кини и њеном руководству на подршци коју пружају Србији и њеним грађанима, саопштила је Прес-служба предсједника Србије.

Предсједник Србије је навео и да ће са кинеским амбасадором и данас разговарати о бројним пројектима између Кине и Србије, прије свега инфраструктурним.

Према његовим речима, ту спада и наставак сарадње у изградњи ауто-пута према Бољарама, ка граници са Црном Гором.

"Разговараћемо и о многим другим пројектима, а ја знам да ничега од тога не би било да нема директне подршке председника Сија и, рекао бих, можда претерано, не само његовог доброг односа, већ и његове љубави према Србији", рекао је Вучић.

Он је истакао и да је однос Србије према Кини такав да могу да га осјете и виде на сваком кораку, јер грађани Србије изузетно цијене, поштују и воле и Кину и кинески народ.

"Ми ћемо дати све од себе да то пријатељство, иако смо мања земља и само бројчано мали народ, покажемо и потврдимо и у тренуцима када многи други и не буду били на вашој страни", рекао је Вучић.

Амбасадор Кине је навео и да је недавно кинески министар спољних послова на конференцији за новинаре у одговору на питања о иницијативи "Један појас, један пут" рекао да Србија не само да учествује, него га и подржава.

"Железара /у Смедереву/ је једна сјајна сарадања Србије и Кине и он је то рекао јавно пред свима", рекао је Ли.

Предсједник Србије Александар Вучић примио је јуче писмо предсједника Кине Си Ђинпинга, у којем Си потврђује да прихвата позив да поново посјети Србију.

Извор: СРНА