latinica  ћирилица
12/03/2018 |  12:41 ⇒ 18:14 | Аутор: РТРС

Тегелтија: Користити рјечник примјерен у јавној комуникацији

Предсједник Високог судског и тужилачког савјета БиХ Милан Тегелтија није желио да коментарише изјаву министра безбједности БиХ Драгана Мектића да је потредсједника ВСТС-а Ружицу Јукић "требало ногама ишутати из правосуђа јер је користила ратнохушкачку реторику", те напоменуо да треба сачекати исход грађанске парнице.
Милан Тегелтија - Фото: РТРС
Милан ТегелтијаФото: РТРС

"Води се грађанска парница по тужби потпредсједника ВСТС-а Јукић. Генерално, заступам став да треба прибјегавати рјечнику који је примјерен у јавној комуникацији између органа извршне и судске власти", рекао је Тегелтија Срни.

У Општинском суду у Сарајеву 9. марта одржана је главна расправа и изнесене су завршне ријечи по тужби потпредсједника ВСТС БиХ Ружице Јукић против министра безбједности БиХ Драгана Мектића због клевете и повреде угледа и части.

Мектић је након рочишта изјавио да би "Ружицу Јукић требало ногама ишутати из правосуђа, јер је користила ратнохушкачку реторику".

Он је рекао и да је Јукићева говорила о злочинима у Прњавору и да је за њих одговорна српска полиција, иако за то не постоји ниједан доказ.

Мектић је у емисији "Поштено" Федералне телевизије, емитоване 6. марта прошле године, рекао Јукићевој да је фризер, да не познаје закон, да јој је вршилац дужности главног тужиоца Тужилаштва БиХ родица коју штити од напада на рад Тужилаштва, да мрзи Србе и да је националиста, те да је давала сугестије судији Лејли Фазлагић да поднесе оставку, након чега је Јукићева поднијела тужбу против њега.

Извор: СРНА