latinica  ћирилица
12/03/2018 |  15:30 | Аутор: РТРС

Приједор - Извјештај против три лица због злоупотребе положаја

Приједорска полиција поднијела је Окружном јавном тужилаштву извјештаје против лица чији су иницијали П.К. /43/, В.С. /45/ и Р.З. /43/ из Приједора због сумње да су злоупотребом службеног положаја или овлашћења причинили материјалну штету предузећу за дистрибуцију електричне енергије у овом граду од око 60.000 КМ.
ПУ Приједор - Фото: РТРС
ПУ ПриједорФото: РТРС

Из Полицијске управе Приједор је саопштено да се П.К. терети да је као службено лице предузећа за дистрибуцију електричне енергије у Приједору од 2011. до 2014. године злоупотребио службени положај тако што је приликом прикључења нових потрошача на електроенергетску мрежу, умјесто уплате прикључне таксе путем банке, од потрошача узимао новац у готовини, који није уплаћивао на рачун предузећа, већ га је противправно задржавао за себе.

"П.К. се терети и да је, без знања и сагласности надлежних у предузећу, самоиницијативно прикључивао потрошаче на електроенергетску мрежу, сачињавајући при томе записнике, а у електронску базу података предузећа уносио неистините податке, те незакониту пријављивао и одјављивао потрошаче у електронски систем и при том предузеће оштетио за 48.165 КМ", наводе из полиције.

В.С. и Р.З. се терете да су као службена лица истог предузећа, током 2016. и 2017. године, злоупотријебила службени положај, на начин да су приликом прикључења нових потрошача на електроенергетску мрежу, од њих узимали новац у готовини, а који нису уплаћивала на рачун предузећа, већ су га задржавали за себе.

На овај начин осумњичена лица су предузеће оштетила за 11.771 КМ и истовремено остварила противправну имовинску корист у том износу.

Извор: СРНА