latinica  ћирилица
12/03/2018 |  15:47 ⇒ 19:39 | Аутор: РТРС

Требиње 059: Зашто су Вукановићи узнемирени?

Како је Милорад Вукановић наслиједио вриједну имовину Владислава Турнића, а не породица, СНВ или Црква, како је сам најављивао, прича је коју су преузели многи портали, а телефонски позиви новинара, како из БиХ, тако и из региона, свједоче да је у питању прича коју су многи оквалификовали филмском, наводи се у тексту који је данас објавио портал Требиње 059.
Дубровник -
Дубровник

Како се истиче у тексту, једна од медијских кућа која је показала интересовање за ову причу је и РТРС, чији је главни уредник, за потребе своје репортаже, прикупио бројну документацију и обавио десетине разговора на ову тему, а један и са Милорадом Вукановићем. Прилог још није емитован на РТРС али Синиша Михаиловић, главни уредник РТРС добија телефонски позив, како му је речено новинарке Дубровачког листа. Михаиловић, у изјави за Требиње 059 каже да се представила као Ивона Колић, и да је рекла да је интересује прича РТРС о нападу на Србе у Дубровнику.

“У првом тренутку сам помислио да је шала. Питао сам особу која ме позвала да ли је она видјела неки прилог на РТРС и зове ме тим поводом, нисам баш схватио шта је промрљала и разговор је био завршен. Недуго потом опет ме позвала и немушто тражила да нешто кажем, тврдећи да РТРС шири лажи о дубровачким Србима.Схватио сам одмах да ме зове по налогу Милорада Вукановића, јер је он једини Србин о којем РТРС спрема причу, али не зато што је Србин, већ зато што је дошао у посјед одређене имовине на врло занимљив начин. Знао сам да нити је новнарка нити ради за Дуборвачки лист, јер је врло конфузно покушала да формулише питање – тврдњу. Рекао сам јој да сачека да објавим прилог и да га може слободно користити. Чујем да нисам био једини кога је звала исти тај дан, јер сам у контакту са родбином покојног Турнића,која је такође била узнеимаравана на ту тему“

Михаиловић, према наводима портала, каже да је јутрос позвао редакцију Дубровачког листа да провјери да ли је јучерашњи позив био по налогу некога од уредника тог листа, и да ли им је позната новинарка по имену Ивона Колић. Каже да су у Дубровачком листу били немало изненађени питањем, али и чињеницом да неко злоупотребљава име њиховог листа.

“Немам уопште дилему да је особа која ме звала то учинила по налогу Милорада Вукановића, јер нико осим Вукановића није знао да идем да урадим разговор са њим, нити познајем икога у Дубровнику ко зна мој бр. телефона осим Милорада Вукановића.“

Михаиловић, у изјави за Требиње 059, тврди да је у питању класичан притисак и усудио би се рећи демонстрација страха, и није нешто што није виђао или доживљавао раније, само што је овај случај необичан јер је изложен притиску, а да прилог још није ни смонтирао.

“Због чега је господин Вукановић толико узнемирен, и зашто је ангажовао одређене особе (моји извори кажу највјероватније родбину), да ме зову, мораћете питати њега. Ја сам са њим обавио разговор, како ми налажу порфесионални стандарди, у складу са тим стандардима ћу урадити причу и за мене ту нема ништа посебно. Морам посебно да истакнем да ме је дан прије звао и Милорад Вукановић, тражећи од мене да из прилога избацим одређену документацију коју сам снимио. Рекао сам му да ће у прилогу бити кориштено све што сам снимио, а што може помоћи гледаоцима да разумију о чему се ради. Чувам бр. телефона са којег сам позван, видјећемо да ли ће бити потребе да се у ово укључе и неки органи који се баве узнемиравањем.“

Требиње 059 подсјећа да је први у региону објавио ову причу, а ниједан од Вукановића, каоо се наглашава, није се обратио уредништву да одговори на ове наводе.

Милорад Вукановић, позивима лажних новинара, очито покушава да изврши притисак на државну ТВ, као најгледанију ТВ у Републици Српској. Небојша Вукановић у овој причи види завјеру ни мање ни више херцеговачког владике и предсједника Републике Српске. Зар таквој једној моралној, новинарској и политичкој громади, како себе види чувени херцеговачки борац за правду и ред, приличи судар аргумената са локалним порталом, закључује се у тексту портала Требиње 059.

Извор: trebinje059.com