latinica  ћирилица
13/03/2018 |  08:51 ⇒ 09:36 | Аутор: РТРС

Шабац: Нема кривице љекара за смрт седам беба

У Шапцу бура због наводне смрти седам беба за два мјесеца. Три мртворођене, четири рођене рано
Општа болница у Шапцу (Фото: google maps) -
Општа болница у Шапцу (Фото: google maps)

У Општој болници “Лаза К. Лазаревић“ у Шапцу, током прва два мјесеца 2018. године рођене су 162 бебе, а преминула је само једна, саопштио је менаџмент ове установе поводом тврдњи да је у породилишту умрло чак седморо новорођенчади. Овим поводом у шабачком породилишту спроведен је инспекцијски надзор и унутрашња контрола, којом је утврђено да пропуста љекара - нема.

Поводом ове алармантне вијести, која је недавно осванула у медијима, а коју љекари у овом граду категорички побијају, директор др Слободан Поповић рекао је да се одговор на свако питање налази у саопштењу менаџмента гдје се објашњава да су од седам беба три бебе мртворођене, док су још четири рођене прерано. Због тога су одмах морале бити упућене у терцијарне установе гдје љекари нису успјели да се изборе за њих.

Мртворођене бебе су оне код којих је на пријему у Служби гинекологије констатовано да фетус нема срчане радње. Најчешћи разлози за ово су неконтролисане трудноће, аномалије, те пријевремена рођења, наводи менаџмент болнице.

Иако неславне, овакве бројке су, каже се у саопштењу, уобичајене и за општу болницу, и за територију града, као и за статистику Србије.

Извор: Новости