latinica  ћирилица
13/03/2018 |  19:44 ⇒ 21:50 | Аутор: РТРС

Београд: Дачић подсјетио Вес Мичела на ставове Вудроу Вилсона о Србији и Косову

Високи амерички званичник Вес Мичел допутовао је вечерас у Београд, гдје се састао са министром спољних послова, Ивицом Дачићем.
Дачић и Мичел - Фото: РТС
Дачић и МичелФото: РТС

Како је саопштено из Министарства спољних послова, разматране су теме које се тичу регионалне стабилности, европског пута Србије, као и наставка бриселског дијалога.

“Сједињене Америчке Државе Републику Србију посматрају једном од најзначајнијих земаља региона и окосницом стабилности на Балкану. Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић указао је да Србија цијени подршку САД и изразио ије нтерес да се позитивна динамика билатералних односа развија и у будућности, нарочито када се обиљежава 100 година од када је, у знак савезништва са Србијом, подигнута српска застава на Бијелој кући”, наводи се у саопштењу.

Како се додаје, помоћник државног секретара Мичел указао је да САД континуирано подржавају европски пут Србије и остваривање напретка у оквиру бриселског дијалога.

“У циљу оживљавања традиционално савезничких веза и пријатељских односа, као и даљег интензивирања сарадње и међусобног разумјевања, Дачић је помоћнику државног секретара Стејт Департмента Весу Мичелу уручио изјаву америчког предсједника Вудроу Вилсона о Косову, поводом Видовдана, под насловом „Славимо Косово као Дан части“ из Њујорк тајмса од 19. јуна 1918. године”, закључује се у саопштењу МИП - а Србије.

Извор: РТС