X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
1411
14/03/2018 |  09:10 ⇒ 15/03/2018 | 07:48 | Извор: Политика

Срби Путину вјерују колико и Руси (ФОТО)

У недјељу, 18. марта, грађани Русије одлучиће ко ће бити на челу највеће земље свијета у наредном шестогодишњем мандату. Према свим истраживањима, досадашњи шеф државе Владимир Путин задржаће предсједничку функцију, уз процјену да је могуће да освоји и до 70 одсто гласова.
Владимир Путин ( Politika.rs) -
Владимир Путин ( Politika.rs)

А колико у њега вјерују Руси, толико повјерења имају и грађани Србије. Према анкети државног Сверуског центра за истраживање јавног мњења, повјерење у предсједника Русије у децембру је достигло максимум за 2017. годину – 57,7 процената, а према истраживању агенције "Фактор плус" и Политике, спроведеном од 9. до 13. марта, повјерење грађана Србије у Путина износи 58 процената. У поређењу са још шест свјетских државника, Србима он улива највеће повјерење.

У кога од наведених свјетских лидера имате повјерење?

То није изненађујуће, будући да је Путин годинама најпопуларнији страни лидер у Србији, о било чијим истраживањима да је ријеч и по било каквој методологији да су рађена. Нарочито високи проценти за њега, који су ишли и више од 70 одсто, добијају се када се испитаницима постави питање тако да морају да се одлуче за једног од понуђених кандидата. У томе је, заправо, и разлика између мјерења нивоа повјерења у неког лидера и његовог изборног рејтинга, који је по правилу виши.