latinica  ћирилица
14/03/2018 |  12:33 | Аутор: klix.ba

Колумбија укинула визе за држављане БиХ

Одлуком Владе Републике Колумбије, за држављане БиХ није потребна улазна виза приликом путовања у ову земљу, и то за период до 90 дана.
БиХ пасош - Фото: РТРС
БиХ пасошФото: РТРС

Овај период се може продужити за додатних 90 дана, при чему боравак у току једне године за држављане БиХ на територији Републике Колумбије без визе не може износити дуже од 180 дана – рекао је савјетник министра у Министарству иностраних послова БиХ Небојша Регоје.

Држављани БиХ који путују у Колумбију сада ће требати само дозволу за привремену посјету у одговарајућој категорији и у зависности од активности које планирају предузимати у овој земљи на југу Америке.

Тако ће држављани БиХ моћи добити дозволу за боравак до 30 дана за хитан технички рад или дозволу која омогућава одређене пословне активности до 90 дана.

Подсјећамо, држављанима Црне Горе раније је одобрен улазак у Колумбију без визе, а Јужноафриканци су овај безвизни режим добили у септембру 2017. године.

Држављанима Републике Колумбије није потребна виза за улазак у БиХ, излазак из ње, транзит и боравак на територији БиХ у трајању до 90 дана.