latinica  ћирилица
14/03/2018 |  15:16 ⇒ 18:57 | Аутор: РТРС

Влада Српске одобрила 200.000 марака за уређење зворничке болнице (ВИДЕО)

Смјене, протести и међусобне оптужбе обиљежиле су крај прошле године у зворничкој болници.
Болница у Зворнику - Фото: РТРС
Болница у ЗворникуФото: РТРС

Доласком нове управе ситуација у овој установи се поправила, али и квалитет услуга. Влада Српске одобрила је 200.000 марака за уређење зворничке болнице.

Захваљујући помоћи Владе Српске биће реализован пројекат уређења унутрашњости зворничке болнице, што ће допринијети угоднијем боравку, те бољим условима за рад.

"Предвиђена је замјена комплетне унутрашње столарије, замјена свих подова, такође и кречење и санирање постојећих зидова. Желио бих да се захвалим Влади Републике Српске која је ових дана дозначила Болници 200.000 марака", истакао је Иван Поповић, в.д. директор ЈЗУ Болница Зворник.

Уређење болнице почеће након спровођења тендера. Оно што пацијенте у овом тренутку још више радује, јесте да су листе чекања смањене.

"Затекао сам велики проблем са листама чекања, гдје су пацијенти за један ерготест или ултразвук срца, чекали и до годину дана. Сада је стање такво да пацијенти чекају два до три мјесеца. Ултразвук у РТГ кабинету чекао се негдје до четири мјесеца, сада је то чекање сведено до мјесец дана", истакао је Поповић.

Бранко Илић, предсједник Синдиката ЈЗУ Болница Зворник наводи да што се тиче рада новог директора, мисли да је почео радити квалитетно.

"Плате су редовне, доприноси се редовно исплаћују. Што се тиче путних трошкова, сад то иде редовно за платом. Радници су задовољни", рекао је Илић.

Захваљујући ресорном министарству и Свјетској банци прошле године реконструисана је спољашња столарија, уређена фасада и замијењен кров.