latinica  ћирилица
14/03/2018 |  18:24 | Аутор: СРНА

Влада Српске уложила 30 милиона КМ у изградњу и опремање три студентска дома

Министарство просвјете и културе Републике Српске посвећено је стварању квалитетних услова за смјештај свих студената, а у протеклом периоду Влада је уложила 30 милиона КМ у изградњу и опремање три студентска дома у Бањалуци, Фочи и на Палама и обезбиједила смјештај за 1.200 студената, речено је данас Срни у овом министарству.
Влада РС - Фото: РТРС
Влада РСФото: РТРС

- Отворени смо за разговор са студентима и до сада смо увијек заједно тражили рјешења за сва питања која се односе на услове студирања и смјештај студената у Републици Српској - истичу у Министарству.

У Министарству просвјете наводе да је у току процедура за избор најповољнијег понуђача за обнову павиљона један и два Студентског центра "Никола Тесла" у Бањалуци, за шта је обезбијеђено 2.700.000 КМ без ПДВ-а.

Министарство просвјете и културе суфинансира исхрану и смјештај студената у студентским домовима да би био обезбијеђен смјештај студената под повољнијим условима.

Представници Студентског парламента Универзитета у Источном Сарајеву и Уније студената Републике Српске затражили су хитан састанак са предсједником Владе Српске Жељком Цвијановић и надлежним министрима, да би се, како наводе, дошло до коначног рјешења у вези са изградњом нових студентских домова у Источном Новом Сарајеву.