latinica  ћирилица
04/04/2018 |  16:25 | Аутор: СРНА

Због дроге ухапшено више од 30 лица

У акцији кодног назива "Лимит", коју спроводе припадници Федералне управе полиције и Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево, данас је на подручју Сарајева, Тузланског и Херцеговачко-неретванског кантона извршен претрес на 31 локацији и ухапшено више од 30 лица.
Полиција ФБиХ - Фото: РТРС
Полиција ФБиХФото: РТРС

Током данашње акције, која се спроводи према налогу Кантоналног суда у Сарајеву, до сада је пронађено и привремено одузето око четири килограма дроге - спид, канабис, хероин и кокаин.

Пронађени су и ватрено оружје, муниција, минско-експлозивна средства, мобилни телефони и СИМ картице, блинкери, као и други предмети који потичу или се доводе у везу са предметним кривичним дјелом.

Акција је спроведена након вишемјесечне истраге под надзором Тужилаштва Кантона Сарајево, саопштено је из Федералне управе полиције.


Ухапшена лица биће криминалистички обрађена у службеним просторијама Федералне управе полиције, те ће у законском року бити предата Кантоналном тужилаштву Сарајево, уз извјештај о почињеном кривичном дјелу.

Асистенцију приликом реализације данашњих активности пружају припадници министарстава унутрашњих послова Зеничко-добојског кантона, Херцеговачко-неретванског кантона и Тузланског кантона.

Активности на реализацији ове акције се настављају.