latinica  ћирилица
10/04/2018 |  16:35 ⇒ 17:46 | Аутор: СРНА

На Сокоцу ухапшено лице код кога је пронађена већа количина наоружања

Припадници Агенције за истраге заштиту /СИПА/ БиХ ухапсили су на Сокоцу лице код којег је пронађена већа количина наоружања и које је осумњичено за недозвољену производњу и промет оружја или експлозивних материја, саопштено је из СИПА.
СИПА - Фото: РТРС
СИПАФото: РТРС

Претрес стамбених просторија на подручју Сокоца извршен је 6. априла, према налогу Суда БиХ, у оквиру предмета "Крађа оружја и војне опреме" из Касарне Оружаних снага БиХ "Милош Обилић" на Палама, и током њега нису пронађени украдени предмети, већ они који упућују на кривично дјело недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја.

Пронађено је, између осталог, 17 ручних бомби, тромблонска освјетљавајућа мина, аутоматска пушка са преклопним кундаком, пет оквира за муницију за ту пушку, РАП торба, двије пушке ПАП М59/66, пушка карабин, два оквира за аутоматску пушку, затварач за аутоматску пушку, два оквира за калибар 7,9 милиметара, 118 метака различитог калибра.

Пронађени су и пушка М48, такозвани "кратеж", три оквира за пиштољ М57, пиштољ непознате марке, 144 метка различитог калибра, оквир за тај пиштољ, кожна футрола за пиштољ, оптички нишан, два носача за оптички нишан, једна пушка, 382 метака различитог калибра.

Код ухапшеног су пронађени и пушкомитраљез М53, без цијеви, реденик за пушкомитраљез М53, округли оквир-добош за муницију за пушкомитраљез М53, тромблонски наставак, 290 метака различитог калибра, кутија за муницију, 114 метака различитог калибра, дрвена кутија за муницију, реденик, цијев за ватрено оружје.

Над ухапшеним је извршена криминалистичка обрада у просторијама СИПА.