latinica  ћирилица
11/04/2018 |  16:19 | Аутор: РТРС

Цвијановићева упутила телеграм саучешћа поводом погибије пилота

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић упутила је данас телеграм саучешћа предсједнику Владе Србије Ани Брнабић поводом погибије пилота Војске Србије мајора Роберта Калоција, који је погинуо у несрећи школско-борбеног авиона "супер галеб Г-4" у рејону општине Ковачица.
Влада Републике Српске - Фото: РТРС
Влада Републике СрпскеФото: РТРС

"Са искреном жалошћу и тугом примила сам вијест о удесу војног авиона у којем је погинуо пилот Војске Србије, мајор Роберт Калоци, а повријеђен пилот мајор Александар Матић. У име Владе Српске, грађана Српске и своје име, упућујем Вам изразе најдубљег саучешћа", навела је Цвијановићева.

Цвијановићева је замолила Брнабићеву да породици настрадалог пилота пренесе изразе саосјећања, а повријеђеном пилоту жеље за што скорији опоравак, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

Пилот Роберт Калоци погинуо је јутрос у несрећи школско-борбеног авиона "супер галеб Г-4" у рејону општине Ковачица, док је његов колега пилот мајор Александар Матић у свјесном стању превезен и збринут на Војномедицинској академији у Београду.

Мајор Роберт Калоци обављао је дужност опитног пилота у Центру за летна испитивања Техничко опитног центра. Био је ожењен и има сина.