latinica  ћирилица
11/04/2018 |  17:56 ⇒ 18:01 | Аутор: СРНА

Јагодић обећао помоћ општине вртићу

Начелник општине Рогатица Милорад Јагодић посјетио је вртић Бамби и обећао помоћ локалне заједнице у рјешавању проблема мањка простора у оквиру којег је потребно ријешити и питање гријања, обнове инвентара и дидактичке опреме. Јагодић је дјеци уручио и слаткише.
Милорад Јагодић (Фото: 058.ба) -
Милорад Јагодић (Фото: 058.ба)

Директор предшколске установе Наташа Дувњак рекла је да у вртићу борави више од стотину дјеце, од јаслица до предшколског узраста и да је интересовање за боравак све веће, због чега морају тражити сагласност надлежних да за 20 одсто повећају број дјеце.

Она је напоменула да је у вртићу највећи проблем недостатак простора, те да су за смјештај искоришћени сви капацитети, а канцеларија директора и остале канцеларије претворене су у спаваонице.

"У вртићу имамо припремљен приједлог за проширење простора у оквиру постојећег објекта на Тргу ослободилаца, а за то ће бити потребна свеобухватна материјална и остала подршка локалне заједнице као оснивача. Биће тражена и помоћ привредника на подручју општине и других донатора", навела је Дувњакова.