latinica  ћирилица
11/04/2018 |  22:55 ⇒ 23:40 | Аутор: Б92

ЛШ: Јувентус свладао Реал Мадрид; У Минхену без сензације

Мадридски Реал елиминисао је Јувентус послије невјероватног реванша четвртине финала Лиге шампиона, иако је имао огромних 3:0 из Торина.

"Стара дама" је херојском партијом, тактички готово савршеном, неутралисала заостатак са домаћег терена послије часа игре, али је онда Кристијано Роналдо реализовао пенал у седмом минуту надокнаде за велико славље "Крајевића" – 3:1 (2:0).

Фудбалери минхенског Бајерна нису дозволили сензацију и ремијем без голова на свом терену са Севиљом обезбиједили пласман у полуфинале Лиге шампиона (0:0).

Бајерн је након тријумфа у Севиљи од 2:1 успио да сачува предност и придружи се Ливерпулу, Роми и Реал Мадриду.

Баварци нису толико рутински прошли колико резултат показује, Андалужани су приказали одличну игру у оба сусрета, али ће екипа Јупа Хајнкеса бити на жребу у Ниону у петак од 13 часова по средњоевропском времену.

Бајерн-Севиља (Фото: Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images)

Прво полувријеме донијело је игру између два казнена простора, Бајерн је обично покушавао да пробије по боковима, али Арјен Робен и Франк Рибери нису били довољно концентрисани у завршници. С друге стране, изабраници Винченца Монтеле су имали неколико полуприлика, а најбољу је у том дијелу пропустио Сарабија.

Није се много промијенила ситуација ни у других 45 минута, али је све могло да буде другачије послије сата игре, да је Кореа имао мало више среће. Банега је одлично извео прекид, нападач гостију био највиши у скоку, али је његов ударац главом завршио на пречки.