latinica  ћирилица
12/04/2018 |  07:54 ⇒ 19:18 | Аутор: РТС

Маестрални Јокић недовољан за плеј-оф

Минесота је упркос фантастичној партији Николе Јокића који је забиљежио 35 поена и десет скокова, успjела да након продужетка савлада Денвер са 112:106 и у посљедњем колу избори доигравање НБА лиге, први пут послије 13 година.
НБА (Фото: nba.com) -
НБА (Фото: nba.com)

Плеј-оф кошарка виђена је током утакмице регуларне сезоне НБА лиге. 

У крцатом "Таргет центру" Минесота и Денвер у одиграли су фантастичан меч, из ког је на велику жалост само једна екипа могла да изађе као побједник, а то је био домаћин Минесота, која је прекинула 13-годишњи пост без плеј-оф фазе такмичења.

Најефикаснији у редовима Тимбервулвса били су Батлер са 31 и Таунс са 26 и Тиг са 17 поена. Немања Бјелица се није уписао у стрелце за десет минута проведених на паркету.

Никола Јокић урадио је готово све што је у његовој моћи да помогне Денверу да прође у доигравање, али то није било довољно. 

Српски центар постигао је 35 поена, имао седам ухваћених лопти и три асистенције, уз четири погођене тројке, са процентом шута из игре од 56 одсто.

Уз Николу у редовима Нагетса истакли су се Бартон са 24 и Мари са 20 поена.

Минесота је била у предности готово читав меч, али Денвер није дозвољавао да та предност износи више од десет поена.

Карл Ентони Таунс задавао је доста проблема одбрани Денвера, који је на моменте доста срљао, губио лопте и дозвољавао лаке поене у контри.

Ипак Денвер је играо у серијама, па је тако у трећој четвртини тим из Колорада везао осам поена и у неколико наврата смањио дефицит на само један поен.

Јокић је одиграо феноменално друго полувријеме и носио игру Денвера, који је успио да дође до изједначења.

Након добре одбране и дефанзивног скока, Јокић је имао шансу да ријеши питање побједника у посљедњем нападу Денвера у регуларном току, али му је Гибсон избио лопту из руку секунд прије краја.

Меч је отишао у продужетак, у ком су се у први план истакло искуство које играчи Минесоте имају у рукама. Џими Батлер је преузео иницијативу и из посједа у посјед налазио рјешење у нападу за поене.

Видно уморни, играчи Денвера нису успјели да се поврате у продужетку, па је Вигинс успио са линије за слободна бацања да стави тачку на меч и одведе свој тим у плеј-оф.