latinica  ћирилица
12/04/2018 |  10:46 ⇒ 18:00 | Аутор: РТРС

НСРС - Позитиван ревизорски извјештај за 2017. годину

Народна скупштина Републике Српске добила је позитиван ревизорски извјештај за 2017. годину од Главне службе за ревизију јавног сектора, саопштено је данас из парламента Српске.
НСРС - Фото: РТРС
НСРСФото: РТРС

Финансијски извјештаји Народне скупштине Српске и у 2017. години истинито и објективно приказују, у свим материјалним аспектима, финансијско стање имовине и обавеза, прихода, примитака, расхода и издатака, као и извршење буџета за ту годину, а у складу са прописаним оквиром финансијског извјештавања за јавни сектор важећим у Српској, истиче се у извјештају о спроведеној финансијској ревизији Народне скупштине Српске.

У извјештају је наглашено да се ревизорски налази и закључци о фер и истинитој презентацији финансијских извјештаја Народне скупштине Српске ослањају на прописани оквир финансијског извјештавања за јавни сектор у Српској.

Уз ревизију финансијских извјештаја Народне скупштине Српске за 2017. годину, извршена је и ревизија усклађености активности, финансијских трансакција и информација исказаних у финансијским извјештајима са значајним законским и другим прописима.

Главна служба за ревизију контатује да су активности, финансијске трансакције и информације приказане у финансијским извјештајима Народне скупштине Српске за 2017. годину, у свим материјално значајним аспектима, у складу са прописима којима су регулисане.

Ревизори су навели да, у односу на укупно спроведене 44 јавне набавке у укупном износу од 828.902 КМ без пореза на додату вриједност, нису утврђене било какве материјално значајније неправилности и неусклађености дефинисане Законом о јавним набавкама.

У извјештају се напомиње да систем интерних контрола и интерне ревизије у Народној скупштини Српске доприноси успјешном управљању и остваривању задатака и циљева, а да су интерни контролни поступци уграђени у све сегменте пословања и функционисања у складу са Законом о систему интерних финансијских контрола у јавном сектору Српске.

"Овако добијен извјештај Главне службе за ревизију јавног сектора Српске, Народној скупштини Српске и генералном секретару, као наредбодавца за финансијско-материјално пословање, потврда је континуираног, транспарентног и одговорног односа према средствима којима на основу буџета Републике Српске располаже Народна скупштина", додаје се у саопштењу.