latinica  ћирилица
12/04/2018 |  16:29 ⇒ 19:44 | Аутор: РТРС

Додик: Рафинерија у Модричи једна од најбољих компанија у БиХ

Рафинерија уља Модрича једна је од најбољих компанија у Српској и БиХ, што показује обим производње, али и пласирање производа на далека тржишта, речено је након разговора предсједника Српске Милорада Додика са представницима управе Зарубежњефта у Модричи. Наглашено је да је ријеч о успјешној приватизацији, те да компанија показује висок степен социјалне одговорности.

У Рафинерији уља Модрича плате су редовне, а просјек је око 600 евра. Рафинерија биљежи стални раст производње. Само у прошлој години произведено је 12.000 тона моторних уља. У овој години планирају значајна инвестициона улагања.

- У овој години улажемо у депарафинацију, укупна инвестиција је 3.300.000 евра. Планирамо још и реконструкцију линије паковања, инвестицију вриједну пола милиона евра - рекао је Евгениј Кочнјев, генерални директор Рафинерији.

Рафинерија уља, као и остале чланице Нестро групације, дрштвено су одговорна предузећа, показујући то редовним и транспрентним испуњавањем свих обавеза према буџету Републике Српске и БиХ.

- Када је ријеч о порезима и доприносима, у прошлој години је у буџет уплаћено 225 милиона евра. Сви порези су уплаћени на вријеме. Исто је и са платама које исплаћијемо редовно - истакао је Сергеј Кудрашијев, генерални директор Зарубежњефта.

Предсједник Српске је изразио задовољство резултатима рада Нестро гупације и њених чланица.

- Ово је једна од најбољих компанија у Републици Српској и БиХ. То показује обим производње, обим промета и све веће тржиште. Уља која се овдје производе иду и у Вијетнам. То говори да само путем Зарубежњефта можемо да освојим велика тржишта - нагласио је Додик.

У модирчкој Рафинерији уља запослено је тренутно 383 радника, а ових дана радне књижице добиће нових 13 радника. Иначе, у цијелој Нестро групацији запослено је више од 2.200 радника.