latinica  ћирилица
12/04/2018 |  16:31 ⇒ 20:11 | Аутор: СРНА

Компанија Зарубежњефт у буџет уплатила 225 милиона евра

Просјечна плата радника у Зарубежњефту у Републици Српској и Федерацији БиХ је 600 евра, а у прошлој години ова компанија је у буџет уплатила 225.000.000 евра, изјавио је у Модричи генерални директор компаније Сергеј Кудрјашов.
Рафинерија уља Модрича - обилазак - Фото: СРНА
Рафинерија уља Модрича - обилазакФото: СРНА

Кудрјашов је на конференцији за новинаре, одржаној са представницима Оптима групе, Рафинерије уља Модрича и предсједником Републике Српске Милорадом Додиком, рекао да се сви порези и доприноси уплаћују на вријеме, те да су исплате транспарентне.

"Радници су стручњаци и професионалци, захваљујући њима посљедње двије године радимо пуним капацитетом и добрим показатељима", истакао је Кудрјашов.

Генерални директор Оптима групе Андреј Гетингер навео је да на подручју Републике Српске и Федрације БиХ Оптима група запошљава 2.023 радника.

"Укупна прерада у прошлој години на нивоу Оптима групе била је 881.000 тона, док је план за ову годину да буде прерађено 928.000 тона", рекао је Гетингер.

Генерални директор Рафинерије уља Модрича Евгениј Кочњев рекао је да Рафинерија у Модричи запошљава 383 радника и да ће до краја ове године запослити 13 младих.

"У прошлој години Рафинерија је произвела 12.000 тона моторног уља и мазива, те прерадила 50.000 тона сировине ГУС из Рафинерије нафте Брод", навео је Кочњев.

Он је нагласио да је у овој години планирана инвестиција З.300.000 евра за уградњу четири нова филтера на постројењу за депарафинацију.

Кочњев је најавио да ће у овој години бити инвестирано и 500.000 евра у погон за паковање готових производа.

Обраћању новинарима претходио је обилазак погона Рафинерија уља Модрича, реномираног и највећег произвођача хидрокрекованих базних уља, мазива и функционалних течности у југоисточном дијелу Европе и равноправног произвођача мазива са најпознатијим европским и свјетским брендовима у индустрији мазива.