latinica  ћирилица
12/04/2018 |  16:33 ⇒ 18:12 | Аутор: РТРС

Алимпијевић: Они су направили брејк, зашто не бисмо и ми

Тренер кошаркаша Црвене звезде Душан Алимпијевић, уочи путовања у Подгорицу на наставак финалне серије АБА лиге против Будућности, изјавио је да се нада да ће регионални првак у најмању руку изборити повратак у Београд, али и да очекује да ће мечеви и даље бити на једну лопту.
Душан Алимпијевић - Фото: Novosti.rs
Душан АлимпијевићФото: Novosti.rs

"Идемо у Подгорицу да у најмању руку вратимо серију у Београд. Као што је наш ривал остварио један брејк, не видим зашто и ми не бисмо урадили исто то. Све утакмице против Будућности су биле готово на једну лопту, када погледате готово да нема кош разлике у ова четири меча, вјерујем да ће таква бити и ова", изјавио је Алимпијевић за клупски сајт.

Тренер црвено-бијелих је рекао да ће са екипом у Подгорицу путовати и искусни Перо Антић, али да ће се о његовом наступу знати више на сам дан меча, док у Београду остаје Немања Дангубић.

Како је навео, у "Морачи" очекује узаврелу атмосферу, али се нада да ће његови играчи то искористити у своју корист.

"Спремни смо на напету атмосферу, али у спортским оквирима, попут оне која је била у Београду. Такав амбијент нас мотивише јер имамо довољно зрелости у екипи за такву атмосферу, која ће нам бити додатни мотив и представљати растерећење, јер смо играли и у врелијим окружењима ове сезоне", рекао је Алимпијевић.

Кошаркаш Црвене звезде Огњен Добрић наводи да се екипе међусобно добро познају, обећава борбу у границама могућности, али и наглашава значај концентрације када се меч буде ломио.

"Путујемо на двије утакмице у Подгорицу да изборимо побједу, ако се укаже прилика и завршимо серију. Знамо се добро са екипом Будућности јер ће нам ово бити пета утакмица у сезони. Све су биле неизвјесне, али оно што је сигурно, борићемо се до граница својих могућности. Морамо да одиграмо осим борбено и сконцентрисано, попут завршнице друге утакмице која нам је показала неке смјернице", изјавио је Добрић.

Трећа утакмица финалне серије АБА лиге између Црвене звезде и Будуцности игра се у петак од 20 сати у хали "Морача" у Подгорици, док је четврта на програму дан касније од 21 час.

Извор: Агенције