latinica  ћирилица
12/04/2018 |  16:42 | Аутор: РТРС

Џикић: Да донесемо историјски трофеј клубу и граду

Тренер кошаркша Будућности из Подгорице Александар Џикић, уочи наставка финалне серије АБА лиге против Црвене звезде, изјавио је да тренутно не размишља о учешћу у Евролиги наредне сезоне, већ сву пажњу усмјерава на трофеј у регионалном првенству, за који каже да ће уколико се освоји остати уписан у историји клуба и града.
Александар Џикић -
Александар Џикић

"Будућност игра да освоји трофеј АБА лиге. Нас тренутно занима само трофеј. То ће остати записано у историји клуба и града и представља нешто на чему ће наставити да раде и људи послије нас. Евролига је посљедица и наставак освајања АБА лиге. Нас прво занима трофеј, јер мислим да смо заслужили да будемо у борби за трофеј", изјавио је Џикић на конференцији за медије.

Према његовим ријечима, исход финалне серије не зависи само од његових играча, али и да ће противник морати да заслужи побједу уколико жели да одбрани трофеј.

"Оно што зависи од нас пробаћемо да урадимо најбоље што можемо. Сада смо у истој ситуацији као и Црвена звезда. Битно је да играчи знају за шта се боре, а сигуран сам да знају. Црвена звезда све што жели да направи мора да заслужи, баш као и ми. Не сумњам да ће и они попут нас имати исти приступ утакмицама у Подгорици", рекао је Џикић.

Кошаркаш Будућности Никола Ивановић очекује бољу игру ривала него у претходне двије утакмице у Београду, али вјерује и у напредак свог тима због огромне енергије коју, како каже, осјећа у граду и међу симпатизерима клуба.

"Велика кошаркашка енергија се осјећа у граду и клубу, одавно није било тако. Треба да очекујемо бољу Црвену звезду него у Београду, али ни ми нисмо били баш перфектни и можемо играти боље. Сигуран сам да ће подршка са трибина бити као никада. Имамо добру прилику", рекао је Ивановић.

Трећа утакмица финалне серије АБА лиге између Црвене звезде и Будућости, чији је тренутно резултат 1:1, игра се у петак од 20 сати у хали "Морача" у Подгорици, док је четврти дуел наредног дана од 21 час.

Извор: Танјуг